thehebbesisters.blogg.se

Vägen vi trodde var möjlig VAR möjlig

Publicerad 2015-05-31 18:54:00 i Allmänt,

Det är allt för ofta man tänker "nej, det här kommer aldrig gå! Jag är för dålig." Då ska man försöka ta bort de negativa tankarna och tänka positivt istället. Ja, detta vet alla om... men en dag i vårt liv tänkte vi faktiskt "detta är möjligt!". Inget kunde stoppa oss, vi körde på, får se hur långt vi kommer. När vår resa gick bättre än förväntat kände vi att allt var möjligt. Tre tjejer från Värmland KAN faktiskt slå igenom, eller i alla fall komma till semifinal i ett TV-program. Slutligen kom vi till semifinal i TALANG 2009! Eftersom det är exakt sex år sedan vi deltog så kommer här en liten berättelse i bilder från den tiden. Från första audition i ett köpcentrum till livesändning i TV-huset i Stockholm. Allt började en grå dag i...
Saltsjöbandens köpcentrum! Morgontrötta, men spända tjejer...
"Swing it Magistern swing it..." Vi fick direkt reda på att vi hade gått vidare! Dags för nästa steg i tävligen som var...
Livesändning på Oscarsteatern i Stockholm, där vi också sjöng Swing it Magistern. Detta ser tittarna som deltagarnas "första" audition, men som egentligen är vår andra. TV är lite luriga där ;)
Juryn är på plats, publiken är på plats och alla är redo! Dags att träffa juryn för första gången :)
Efter flera veckors väntan fick vi äntligen ett telefonsamtal som sa att vi hade gått vidare till semifinal. Sanningen är att även om vi fick gröna bockar på Oscarsteatern var det inte helt säkert att vi hade gått vidare till semifinal... men vi hade det!!! Så ett team från TV4 kom hem till oss för att göra ett reportage om - The Hebbe sisters. 
Det ville såklart att det skulle komma fram i filmen att vi är tre "lantistjejer från skogen i Värmland" och det visades tydligt genom att vi hade på oss våra "djurkläder", klappade lammungar, sjöng hos djuren m.m.
 Påväg hem från ladugården... snygga kläder va? ;)
"Lek att det är en helt vanlig dag när ni springer ut till studsmattan. Tänk inte på att vi filmar." Okej, vi springer!
Deras roll-up var med och det var dags för fotografering. Känner att om vi hade deltagit idag hade nog vårt klädval sett liiiite annorlunda ut... ;) Haha!
Glad och något yngre Maria!
 På plats i studion! Kameragenomgång och koreografirep med den fantastiska koreografen Lotta Furubäck. Här gällde rejält fokus.
Koll och genomgång av rekvisitan.
"Slåss med en kolv, stjäla en torsk, ordning och lag hårdare tag. Det är inte mod!"
Haha, Maria tycker det är extra spännande att prova juryns knappar... :)
Härliga människor både på och bakom scenen! Här ser ni den fantastiska magikern Charlie Caper som faktiskt lyckades vinna hela TALANG 2009. En mer värd vinnare är svår att hitta! 
Nog ser vi lite snällare och gladare ut än den ordinarie juryn? :)
Vi hade såklart med oss livemusiker! Här ser ni Rasmus Andersson (trummor) och Robin East (piano). Grymma!
Första genrepet är klart, fast med en "låtsas jury" denna gång. 
Här är en av de "riktiga jurymedlemmarna" - Johan Pråmell.
Vi bodde precis vid hamnen där många båtar/färjor körde förbi. Maria är fascinerad av detta stora fartyg :)
Hur ska detta sluta? Hur ska Emelie lyckas bli snygg i håret när hon ser ut såhär?! 
Haha, åh Maria är så glad brevid dessa charmörer till programledare!
Ganska glad jag också ;)
Emelie lyckades bli snygg i håret trotts allt. Hårtjejerna kunde sitt jobb :) Vilken tur!
Stylade och klara! Redo för semifinaaaaaal!!!! :D
Vi hade världens bästa hejarklack på plats! Hela min klass åkte upp till Stockholm och en del från Marias klass. Helt underbara! Åker buss hela vägen från Värmland för att heja på oss. Så fina!
Vår resa började grå, men avslutades med desto mer färg! Lek i bollhavet på hotellet med andra tävlande! Glada, nöjda och trötta tjejer efter den intensiva dagen.
 
Tyvärr gick vi inte vidare till final... men vi är otroligt stolta över att ha kommit hela vägen till semifinal. Vi har lärt oss otroligt mycket och träffat fantastiska människor. Vägen vi trodde var möjlig VAR faktiskt möjlig! Glöm inte det, allt är möjligt. Bara man vill något extra mycket så går det! Kör.
 
/Josefine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

The Hebbe sisters

Glädje, tonsäkerhet, utstrålning, musikalitet! De tre välsjungande systrarna i The Hebbe sisters Emelie, Josefine och Maria har sjungit sedan mycket tidig ålder och har framträtt över stora delar av Sverige vid olika tillställningar. De kom b.la till semifinal i TV4:s program TALANG 2009, turnerat med Gunhild Carling m.m. The Hebbe sisters är kända för sin sångglädje, närvaro, tonsäkerhet, intonation och energi. De framträder regelbundet med sina föräldrar och likaså musikerna Ulrika Hebbe och Lars-Inge Bjärlestam, Duo Sentire. De har en förkärlek för swingmusik, men har även sånger från andra genrer på sin repertoar. www.thehebbesisters. www.facebook.com/thehebbesisters

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela