thehebbesisters.blogg.se

What I need - Popkonsert med Emelie Hebbe

Publicerad 2014-11-07 17:34:00 i Allmänt,

Den 6 november var det äntligen dags! Konserten som jag så länge drömt om att genomföra: min alldeles egna popkonsert. Efter flera månaders förberedelser och hårt arbete stod jag äntligen där tillsammans med ett fantastiskt gäng musiker, sångare och gästartister.

Snacka om att jag blev chockad när jag 5 min innan konserten skulle börja stod bakom scenen och kikade ut på publiken och såg att hela Ingesunds Aula var överfull! Folk stod och satt i trapporna för det fanns inte sittplatser så det räckte till alla. Jag hade aldrig anat att det skulle komma så mycket folk! Vid utgången efter konserten så fick alla i publiken lämna ett frivilligt bidrag till Läkare utan gränser och vi fick in över 7000 kr!! Helt fantastiskt!

Under alla mina år på Musikhögskolan Ingesund har jag tagit sånglektioner för den fantastiska läraren i populärmusiksång, Daniel Zangger Borch. Han och min klassiska sånglärare Anders Hörngren har betytt ALLT för min röstmässiga, artistiska, pedagogiska och personliga utveckling! Jag vet inte vem jag skulle ha varit idag och vad jag hade kunnat om det inte hade varit för just dessa två lärare. Daniel hade coachat mig i nästan all repertoar under popkonserten och bidrog med tips och idéer. Det var faktiskt en ren slump att han råkade vara i Arvika den kvällen så att han kunde komma på konserten. Jag verkligen så glad över att han kunde vara där!

Jag sjunger ju musik från många olika genrer och har länge känt att det vore roligt att fokusera på en av dessa genrer och genomföra en storslagen konsert. Denna höst blev rätt tillfälle så jag satsade och konserten blev äntligen av! En vecka innan konserten var jag extremt nervös, hade prestationsångest och kände ”vad har jag gett mig in på?”. Men sen bestämde jag mig för att njuta av tillfället och den unika chans jag fått och göra det jag verkligen älskar. Jag ville ha kul, släppa loss och få fina minnen för livet. Så trots att jag var rejält trött pga sömnsvårigheter och allt jobb så lyckades jag faktiskt släppa allt och bara njuta, precis som jag hade drömt om! Nu ser jag tillbaka på konserten med stolthet, tacksamhet och värme. Jag är så glad att jag lyckades genomföra den på mitt sätt och är så nöjd med min och alla andras insats. Det kunde inte ha gått bättre!

 Foto: Christer Lönnroth
http://www.c-pix.nu 
https://www.facebook.com/cpixphotography
Recension från Arvika Nyheter.

Om

Min profilbild

The Hebbe sisters

Glädje, tonsäkerhet, utstrålning, musikalitet! De tre välsjungande systrarna i The Hebbe sisters Emelie, Josefine och Maria har sjungit sedan mycket tidig ålder och har framträtt över stora delar av Sverige vid olika tillställningar. De kom b.la till semifinal i TV4:s program TALANG 2009, turnerat med Gunhild Carling m.m. The Hebbe sisters är kända för sin sångglädje, närvaro, tonsäkerhet, intonation och energi. De framträder regelbundet med sina föräldrar och likaså musikerna Ulrika Hebbe och Lars-Inge Bjärlestam, Duo Sentire. De har en förkärlek för swingmusik, men har även sånger från andra genrer på sin repertoar. www.thehebbesisters. www.facebook.com/thehebbesisters

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela